Eurostar brend je vlasništvu ARIS electronic-a iz Doboja.

Pon-Sub: 07:00 - 17:00

24h Hitni servis

Preuzmi garanciju

Registruj svoju garanciju

Pozovite: +387 53 206 730

Doboj, BiH

Da li imate najbolje mesto za sedenje u kući?

Svi smo mi različiti i imamo različite sklonosti, ali moramo da definišemo polaznu tačku za izračunavanje najbolje udaljenosti za gledanje televizije.

Standardi koji se primenuju u ovom sektoru kažu da veličinu TV ekrana treba pomnožiti sa 1,2 (minimalna udaljenost) i sa 1,9 (maksimalna udaljenost). Potom dobijeni rezultat treba da podelite sa 12 i dobijete odgovarajući broj stopa.

Na primer, pogodna udaljenost za gledanje televizije na ekranu veličine 65 inča je 198cm (minimalna udaljenost) i 314cm (maksimalna udaljenost). Naravno, idealna preporučena udaljenost je prosek minimalne i maksimalne vrednosti.

Nakon određivanja najbolje udaljenosti,tv nosača, pri pravljenju rasporeda kauča ili stolice za gledanje televizije treba u obzir i horizontalni ugao gledanja.
Naša preporuka je da ugao gledanja sa mesta na kom sedite bude 40° ili manje. Na taj način ćete u potpunosti uživati u filmovima, igrama i drugim medijima na najboljoj udaljenosti i pod najboljim uglom. Isto tako, u obzir treba da uzmete i vertikalni položaj svog TV aparata. Stručnjaci kažu da taj ugao ne bi trebalo da bude veći od 15°.

Comments are closed.
Servis

Svim našim kupcima nudimo 24/7 hitnu službu. Uvijek možete računati na to da će naši stručnjaci brzo doći do vas i prvi put obaviti posao. Koristimo najsavremeniju dijagnostičku opremu kako bismo pronašli izvor vaših problema s grijanjem i klimatizacijom i brzo ih riješili.