Eurostar brend je vlasništvu ARIS electronic-a iz Doboja.

Pon-Sub: 07:00 - 17:00

24h Hitni servis

Preuzmi garanciju

Registruj svoju garanciju

Pozovite: +387 53 206 730

Doboj, BiH

Koji su to česti kvarovi na TV?

Na pitanje “Koji su najčešći kvarovi na televizorima?” je veoma teško dati odgovor iz jednostavnog razloga. Televizori isto kao i sva tehnologija razvija se velikom brzinom.Svi proizvođači televizora svake godine izbacuju nove mogućnosti TV aparata kao i nova rješenja u konstrukciji, tako da shodno tome i televizori sa istom manifestacijom kvara imaju razlicita rješenja u otklanjanju istih.

Ovim blogom obuhvatice se samo neki osnov problematike, uz ogradu, kao sto je i napomenuto, da rjesšnje kvara ne mora da bude bas to. Uvek je jedino i najpreciznije lociranje kvara kada serviser otvori uređaj.

* Nema slike ni tona na LED TV,nema ni stand by lampice
U ovom slučaju najverovatnije je u pitanju mrežna ploča(Power supply). Mrežna ploča je odgovorna za prijem i slanje struje na sve druge komponente LED Televizora. Ovaj problem je uobičajen u modernim LED televizorima. Preporuka je da ovu intervenciju radi strucan serviser TV aparata.

* Televizor nema zvuka LED/LCD
U ovom slučaju najverovatnije je problem u tonskom stepenu. Čest je slucaj da crkne audio IC. U ovim setovima se uobicajno koriste jeftina IC pojačala sa niskim napajanjem, koja se poprilično zagrijavaju.

popravka televizora* Televizor neće da se poveze na net preko wi-fi
U ovom slučaju prvo treba razlučiti da li je problem u televizoru ili u ruteru. Ako televizor nema problema sa povezivanjem sa smart mobilnim telefonom onda je verovatno greška u ruteru. Prvo probajte da resetujete ruter, a ako to ne uspije probajte da apdejtujete firmware. Takođe možete pozajmiti WiFi extender i testirati, ako se televizor povezuje na internet. Ako je problem sa signalom, uzmite u obzir i kupovinu USB WiFi adaptera za televizor. Ipak i u ovom slučaju ako niste baš sigurni sta radite, najbolje je da pozovete stručnog servisera.

* Pojavljivanje “Duhova”
Stariji LCD televizori su patili od nesavršenosti poznatije kao “Duhovi”. “Duhovi” su trag koji sledi objektima koji se pokreću na ekranu i daju prolazni efekat. Ovaj efekat je uzrokovan usporenim vremenom odziva u samim pikselima. Vreme odziva je ranije bilo poznato kao količina vremena za piksel na LCD ekranu koji mijenja boju iz bele u crnu. Posto je piksel retko potpuno isključen, proizvođai televizora mere vreme potrebno za piksel iz sive u sivu. Vreme odziva se meri u milisekundama. Mnogi klijenti zovu zbog ovoga misleći da je u pitanju kvar TV aparata.

* Crne ili jednobojne linije na LCD/LED ekranu
Verovatno je u pitanju fizički nedostatak na samom panelu. Na žalost zamena panela na LCD/LED televizorima je u većini slučajeva neisplativa investicija, pa se u tom slučaju od strane servisera ne preporučuje takva intervencija.

* Mrtvi ili zaglavljeni pikseli na panelu Plazma/LCD/LED/Monitori
Mrtav piksel je jedna tačka na ekranu koja ne svetli, pojavljujući se kao jedan ili vise crnih kvadrata. Zaglavljeni pikseli su slični samo su zaglavljeni na jednoj boji koja se ne uklapa u sliku ekrana, a obično su plave, crvene ili zelene boje. Na žalost, tu ne može nista da se uradi. U pitanju je fizička neispravnost ekrana. Ipak, jedan ili dva mrtva piksela ne znače da morate baciti vas TV uređaj, svakako je moguće gledati televizor u takvom stanju.

Comments are closed.
Servis

Svim našim kupcima nudimo 24/7 hitnu službu. Uvijek možete računati na to da će naši stručnjaci brzo doći do vas i prvi put obaviti posao. Koristimo najsavremeniju dijagnostičku opremu kako bismo pronašli izvor vaših problema s grijanjem i klimatizacijom i brzo ih riješili.